Terapia cu ventuze a fost discutată mai întâi în manuale medicale vechi din lumea occidentală și a fost descrisă ca o practică medicală folosită de egipteni.

Terapia cu ventuze este o formă alternativă de medicină și este, probabil, mai bine cunoscută ca medicina tradițională chineză, la fel cum este și acupunctura.

Ideea de bază care se află în spatele terapiei cu ventuze este de.a plasa cupe de sticlă sau cupe de silicon pe pielea pacientului pentru a crea un vid, astfel încât sângele este atras la suprafața pielii în anumite părți ale corpului care au nevoie de vindecare.

Chinezii practicieni tradiționali discută diferite zone, sau meridiane, ale corpului care sunt folosite pentru a transfera energia. Ei cred că fiecare organism are douăsprezece meridiane diferite și tratamentul poate fi aplicat fiecărui meridian pentru o multitudine de motive.

Beneficiile terapiei cu ventuze

  • îmbunătățește circuitul sangvin
  • îmbunătățește imunitatea organismului prin eliminarea toxinelor
  • reduce inflamațiile
  • calmează sistemul nervos
  • elimină blocajele și nodulii din țesuturi
  • relaxează
  • îmbunătățește starea generală de sănătate și buna-dispoziție

Efectele terapiei cu ventuze

După utilizarea metodei de terapie cu ventuze, este obișnuit să constatăm că vânătăi mici sau roșeață vor rămâne pe zonele tratate ale corpului, cel mai frecvent pe spate. Acest lucru se datorează faptului că tot sângele este forțat la suprafața pielii.

Se crede că dacă există prezența unei cantități mai mari de toxine în corpul unui individ, atunci roșeața va.fi mai profundă și mai vizibilă. Cu toate acestea, cu.cât există mai puține toxine prezente în organism, cu atât individul va experimenta o cantitate redusă de efecte vizibile de la utilizarea metodei cu ventuze.

Alte reacții adverse datorate acestei metode includ disconfort ușor, vânătăi, arsuri și infecții ale pielii. Înainte de a începe orice terapie care implică ventuzele, este foarte recomandat ca pacientul să vorbească cu.un medic sau terapeut despre beneficiile și riscul de efecte secundare.

Terapia cu ventuze este o procedură relativ sigură atât timp cât este efectuată de un profesionist instruit în domeniul sănătății, care are experiență în această practică.